Forspir kartofler nu
Lykken er nye kartofler. Bare tanken om smagen gør mig glad. Det er her i marts, vejen mod sommerens kartoffellykke starter. Læggekartoflerne skal vælges og lægges til forspiring. Jeg plejer at forspire kartoflerne i æggebakker. Der ligger de godt på en lys og kølig plads. Ungerne elsker at hjælpe med at lægge kartoflerne godt tilrette. I år ligger kartoflerne ekstra smukt. Min fireårige datter har dekoreret æggebakkerne med glimmerlim! Det må da give de bedste vækstbetingelser:-)
Jeg har efterhÃ¥nden prøvet en del kartoffelsorter. Men min klare favorit er sorten Ditta. Den er lækker bÃ¥de i starten af sæsonen, og nÃ¥r de sidste kartofler ryger i gryden sidst pÃ¥ sommeren. Kødet er fast og velsmagende og skrællen er sÃ¥ tynd, at ungerne ogsÃ¥ gider spise den – en klar fordel, nÃ¥r man ikke ligefrem elsker at skrælle eller pille kartofler til fem!
Jeg lader kartoflerne ligge i deres æggebakker til jordtemperaturen i køkkenhaven kravler op over 8 grader. Så kommer de i jorden.
Nyeste kommentarer
Signe
Lisbeths Haveblog
Signe
Katrine
Signe