Græskarsuppe med parmesan
Hvis du vil lave suppe af et græskar som det her til efterÃ¥ret, kan du pÃ¥ en god sommer sagtens dyrke ‘Musquée de Provence’ græskar selv her i kolde Danmark. Det kræver kun, at du forspirer græskarret indenfor i løbet af april eller maj, og at du venter til juni med at plante den ud pÃ¥ en varm plads i haven. Belønningen er sødt, nøddeagtigt græskarkød, der smager fantastisk i suppe eller bagt i ovn.
Jeg har dog købt dette græskar, men suppen blev skøn alligevel. Jeg serverede suppen med creme fraiche, drys af frisk koriander og godt brød til. Dagen efter røg der ristede bacontern på en rest suppe. Det smagte også skønt.
Græskarsuppe
1 græskar ‘Musquée de Provence’ – hokkaidogræskar smager ogsÃ¥ skønt og er nemmere at fÃ¥ fat pÃ¥
4 bagekartofler
2 løg
olivenolie
25 g revet parmesanost
Ca 1,2 l hønsebouillon
timian
salt og peber
Skær løg i tern, og steg dem i olivenolie til de er bløde og klare. Rens græskarret for skræl og kerner, og hak det i grove tern. Steg græskar fem minutter sammen med løgene. Tilsæt finthakket tør eller frisk timian efter smag. Hæld hønsebouillon over. Skræl og hak kartoflerne i grove terne. Put dem i suppen. Lad det hele koge i mindst 30 minutter. Blend suppen, tilsæt parmesanost og smag til med salt og peber. Velbekomme!
Nyeste kommentarer
Signe
Lisbeths Haveblog
Signe
Katrine
Signe