
Lammecurry med spinat
Hele familien elsker denne lammecurry med spinat. Den varmt krydrede, cremede yoghurtsauce med masser af spinat smager skønt til lammet. Jeg har stort set altid en portion i fryseren til et lækkert måltid en travl hverdagsaften.
Man kan sagtens bruge frossen spinat, hvis man ikke lige har et højbed fuldt i køkkenhaven. Det gør jeg her om vinteren. Faktisk har jeg lidt spinat i haven, selvom der stÃ¥r januar i kalenderen. Jeg sÃ¥ede sorten ‘Winter Giant’ som efterafgrøde i et bed, og det stÃ¥r fint nu. Men der er sÃ¥ lidt, at jeg bliver spinat-nærig og nøjes med at bruge det i salater – der skal ret meget til en lammecurry.
Spinat er noget af det første, jeg kan høste i min have om foråret. Jeg sår det i alle højbede, der først skal andre grøntsager i senere på sæsonen, så jeg står hvert forår med en stor portion spinat, der skal bruges næsten på én gang, så der kan komme andre ting i jorden. Der er denne curry perfekt.
Lammecurry med spinat
(8 personer – frys det ned, I ikke spiser)
4 spsk olivenolie
2 finthakkede løg
8 (!) finthakkede fed hvidløg
1 dåse (400 g) hakkede, flåede tomater
1 1/2 spsk ægte kanel/ceylonkanel (nej, det kommer ikke til at smage af jul?)
1 1/2 tsk garam masala
2 tsk stødt spidskommen
1 1/2 tsk salt
1,2 kg lammekød i grove tern
150 ml sødmælksyoghurt
200 ml varmt vand
Ca 400 gram frossen helbladet spinat eller så meget frisk spinat, som du kan få plads til under låget i gryden.
Hæld olien i en stegegryde eller lignende og steg løgene, til de er helt karamelliserede. Tilsæt hvidløg og steg videre et par minutter.
Tilsæt de fÃ¥ede tomater. Kog dem, til de holder op med at være vandige – det tager 5-6 minutter. Tilsæt kanel, garam masala, spidskommen og salt. Rør godt rundt, sÃ¥ smagene kan udvikle sig i varmen.
Tilsæt lammet, og steg til kødet er brunet.
Tilsæt yoghurt en spiseske ad gangen, mens du rører langsomt rundt. Dette er super vigtigt at overholde – ellers splitter yoghurten!
Tilsæt 200 ml varmt, kogt vand. Lad retten simre i ca. 1 1/2 time til lammet næsten falder fra hinanden.
Bruger du frossen spinat, så tø det op efter anvisningen. Bruger du frisk spinat, så skyl og tør bladene.  Tilsæt spinat og varm retten godt igennem.
Jeg serverer min spinat-lammecurry med basmatiris, naanbrød, cremefraiche, sambal oelek og frisk koriander – sÃ¥ kan familien spiffe retten op efter hver sin smag.
God til fryseren
Jeg laver altid en kæmpe portion, som jeg fryser ned i mindre portioner til travle hverdage. Spinaten tilsætter jeg først, når jeg varmer curryen op, så smager det helt frisklavet.
Inspirationen til opskriften kommer fra engelsk-indiske Meera Sodhas kogebog Made in India. Den kan anbefales! Den opskrift, jeg har hentet inspiration fra, er der ikke spinat i. Til gengæld bruger hun masser af chili, som jeg udelader af hensyn til børnetunger og i stedet serverer til i form af sambal oelek.
Nyeste kommentarer
Signe
Lisbeths Haveblog
Signe
Katrine
Signe