
Børnenes favoritmuffins med blåbær og banan
Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har bagt de her blåbærmuffins sammen med ungerne. De smager fantastisk, tager ingen tid at lave, og så er der mindre fedt og sukker i end i så mange andre muffins.
Ja, der er både sukker og smør i, men bananer giver en stor del af sødmen. Og kager smager altså bedre med lidt smør og sukker i. Punktum.
Muffins med blåbær og banan
(Til 12 muffins)
3 modne (!) bananer
2,5 dl blåbær (frosne er fint)
1 1/2 dl sukker
1 æg
75 g smør
3 3/4 dl mel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
Mos bananerne med en gaffel. Det er vigtigt, at de er helt modne, ellers giver de ikke nok sødme fra sig. Rør sukker og æg sammen og bland det med bananerne. Jeg bruger bare et gammeldags, håndholdt piskeris. Muffinsene bliver fine uden elpisker, og børnene kan bedre lide at bage uden larm og formaninger om at passe på fingrene.
Smelt smørret, og hæld det ned til bananer, sukker og æg. Rør rundt.
Tilsæt mel, bagepulver, natron og salt og rør det hele sammen.
Rør blåbær i dejen og fordel den i 12 muffinforme. Bag i ca. 20 minutter i en 200 grader varm ovn.
♡TIP! Når jeg bruger frosne blåbær til opskriften, putter jeg dem frosne i dejen. Når jeg tager blåbærrene direkte fra fryseren, safter de ikke i dejen, og de synker ikke så nemt til bunds i mine muffins, mens de er i ovnen.♡
… Synes du, der er alt for lidt jul over den her opskrift? Jeg har samlet en masse mere eller mindre fjollede julekager pÃ¥ Pinterest, og tager tilløb til at prøve nogle af dem af, nÃ¥r vi rammer første weekend i advent: Jul kager og godter – ogsÃ¥ til børn.
Nyeste kommentarer
Signe
Lisbeths Haveblog
Signe
Katrine
Signe