
Nem pasta med squash fra haven
Det her er spagetti carbonaraens sunde fætter. Cremet, fuld af sund squash og bÃ¥de børn og voksne elsker den. Og sÃ¥ er der middag pÃ¥ 20 minutter – det er en opskrift efter min smag!
Vi er ved at drukne i squash. Hver gang jeg vender ryggen til, er der tre nye modne i højbedet. Så der er masser af squash på menuen for tiden. Vi har taget store klodser parmesan med hjem fra sommerferien i Toscana. I denne ret kommer osten virkelig til ære og værdighed, så jeg vil anbefale at punge ud til en god parmesanost her. Opskriften passer til to pastaglade børn og to voksne.
Cremet pasta med squash og bacon
1 spsk. god olivenolie
150 g god bacon i tern
2 store squash
2 fed hvidløg
1 lille hÃ¥ndfuld parmesanost.Â
200 g fedtfattig cremefraicheÂ
Peber og evt. salt.
300 g frisk pasta fx fettuccine eller tagliatelle
Riv squashen groft. Varm olien i en sauterpande og steg bacon, indtil det begynder at blive sprødt. Skru godt op for varmen og tilsæt squash. Steg indtil det er blødt og begynder at blive brunt. Hak hvidløg fint, tilsæt det og steg et minuts tid mere.
Kog pastaen, hæld kogevandet fra men gem en kopfuld. Hæld pastaen op til squash og bacon. Vend det godt sammen med cremefraiche og parmesanost over svag varme. Smag til med peber. Parmesanost og bacon er salt, så smag lige en ekstra gang, inden du tilføjer salt. Hvis saucen bliver for tyk, tilsætter du lidt af pastavandet. Server med masser af parmesanost. Et drys persille smager også skønt på.
Den perfekte squash til haven
Det er squash af sorten ‘Partenon’, der holder os sÃ¥ rigeligt forsynet med squash. Det er første Ã¥r jeg har den, men den kommer helt sikkert igen næste Ã¥r. Jeg valgte ‘Partenon’, fordi der pÃ¥ pakken stod, at den giver et højt udbytte ogsÃ¥ i somre med dÃ¥rligt vejr – efter grundig test i det danske sommervejr mÃ¥ jeg sige, at Lord Nelson holdt sit løfte!
Nyeste kommentarer
Signe
Lisbeths Haveblog
Signe
Katrine
Signe