Rabarbermarmelade med vanilje
Hver gang jeg laver marmelade selv, undrer jeg mig over, at jeg sÃ¥ ofte køber det. Det tager ingen tid at brygge sammen, det koster næsten ingen penge og det smager himmelsk. Den rabarbermarmelade, jeg lavede sammen med min fireÃ¥rige i formiddags, smager af koncentreret sommer – nÃ¥ ja, og ret meget af rabarber og vanilje:-)
Her i starten af rabarbersæsonen kan jeg godt lide at lade rabarbersmagen løbe med hele opmærksomheden. Derfor lavede jeg dagens marmelade efter en meget klassisk opskrift, kun med et ordentligt skud vanilje som anden smagsgiver. Rabarber og vanilje er som skabt for hinanden! Senere på sæsonen tilføjer jeg gerne stjerneanis, citronskal eller kanel. Det smager også skønt.
Rabarbermarmelade med vanilje
1 kg rabarber
500 g sukker
1/2 dl vand
1 stang vanilje
2 tsk Rød Melatin
Evt. Atamon til at skylle glas i.
Skyl rabarberne, og skær dem ud i en cm lange stykker. Put dem i en gryde med en smule vand – højst en halv dl. Bring gryden i kog, og tilsæt alt sukkeret bortset fra to spiseskefulde. Skrab indholdet af vaniljestangen ud, og tilsæt det. Put ogsÃ¥ den flækkede vaniljestang i gryden. Kog i ti minutter – kortere tid hvis du vil have bid i rabarberen, og i lidt længere tid hvis du vil have rabarberen udkogt. Rør Rød Melatin ud i de to spiseskefulde sukker og tilsæt det til marmeladen. Kog under omrøring i to minutter.
Hæld pÃ¥ rene, skoldede marmeladeglas. Jeg plejer at skylle glassene i Atamon for at forlænge holdbarheden, men egentlig er det nok unødvendigt – vi spiser med garanti marmeladen inden den fÃ¥r mulighed for at blive dÃ¥rlig:-)
Jeg glæder mig allerede til at spise den på yoghurt i morgen tidlig.
Nyeste kommentarer
Signe
Lisbeths Haveblog
Signe
Katrine
Signe