Perfekte hjemmesyltede rødbeder
Syltede rødbeder er nemme at lave og smager tusinde gange bedre end butikkernes. Jeg har et helt højbed kun med rødbeder til syltning, sÃ¥ stort et hit er det herhjemme. Men jeg deler ogsÃ¥ hus med tre smÃ¥ leverpostejmadfans. De første rødbeder er parate til syltning nu, sÃ¥ jeg har haft gang i de store sylteglas…
Syltede rødbederÂ
1 kg rødbederÂ
3/4 l eddike
400 g sukker
10 g peberrod
1 lauerbærblad
evt 1 nellike
atamon til at skylle glassene
Kog de hele rødbeder møre i vand tilsat salt – cirka en spsk salt pr. liter vand. Hvor lang tid det tager, afhænger af rødbedernes størrelse fra 30 til 60 minutter. Hæld vandet fra, og stil gryden med rødbeder under rindende koldt vand til de er kolde.
Gnub skindet af dem, og skær dem i skiver.
Giv sukker, eddike, peberrod, laurbærblad og nellike et opkog.
Tilsæt rødbederne, og lad det koge et par minutter.
Skold rene glas og skyl glas og låg med atamon. Fyld de varme rødbeder i glassene, luk dem med det samme.
De holder til langt ud på vinteren, hvis glassene og dine fingre er rene. Men hjemme hos os bliver de spist lang tid før holdbarhed bliver et problem;-)
Den perfekte rødbedesort til syltning
Alle rødbeder, der syltes efter denne opskrift, bliver lækrere end butikkernes syltede rødbeder. Men den rigtige hemmelighed bag mine syltede rødbeder er rødbedesorten ‘Boltardy’. Den prisvindende rødbede er perfekt til syltning – dybt rød, sød i smagen og beholder et godt bid. Og sÃ¥ løber den ikke i stok eller bliver træagtig i smagen, nÃ¥r jeg glemmer at vande, perfekt i en travl børnefamiliehverdag!
Jeg har også brugt glas med hjemmesyltede rødbeder som julegaver sammen med hjemmelavede marmelader og kryddersalt. Det var et stort hit.
2. september 2016 kl. 12:06
[…] Rødbederne vokser nærmest ud over højbedet. Min favoritsort ‘Boltardy’  stortrives i den løse, gratis jord vi fik fra genbrugsstationen, da højbedene skulle fyldes. Jeg kommer til at have syltede rødbeder til hele vinteren, tror jeg! Du kan se min opskrift her: Perfekte hjemmesyltede rødbeder. […]
3. oktober 2016 kl. 13:11
[…] Sylt rødbeder. Hjemmesyltede rødbeder slÃ¥r butikkernes med flere længder. Jeg har et helt højbed med rødbeder til syltning. Alligevel ved jeg, at vi ikke nÃ¥r gennem vinteren uden at løbe tør. De er et kæmpe hit. Opskriften, jeg sylter efter, er her: Perfekte hjemmesyltede rødbeder. […]