Bønnefritter selv børn elsker
Børn og bønner er normalt ikke en lykkelig middagskombination her i huset. Men de her nemme bønnefritter er et hit hos både store og små. I tilgift er de så nemme at lave, at jeg nogle dage lige laver en portion til frokost, når jeg arbejder hjemme. Det kræver kun en tur forbi bedet med bønner og små fem minutters arbejde i køkkenet. Med en rest salat eller andet fra aftenen før er det en skøn frokost.
Nemme bønnefritter
Friske grønne bønner, så mange du tror familien kan spise ( frosne bønner er også ok)
Et skvæt olivenolie
Lidt salt
Vend bønnerne i et generøst skvæt god olivenolie og vend det rundt. Drys salt på, som var det fritter af kartofler. Bag i en 200 grader varm ovn i 30 minutter. Vend lidt rundt undervejs. Done!
Friske krydderurter og citronsaft i fadet smager også skønt, men så ryger lidt af pommes frites-illusionen. Bare med salt på smager bønnefritterne forbløffende meget af kartoffelfritter.
En god bønne
Det er stangbønner af sorten ‘Neckarkönigin’, jeg laver bønnefritter af. Det er min favoritsort, fordi den ikke fÃ¥r de irriterende ribber, som især børn synes er ækle at fÃ¥ i munden. Og sÃ¥ smager den stadig godt, nÃ¥r jeg fÃ¥r plukket bønnerne lidt for sent:-)
Nyeste kommentarer
Signe
Lisbeths Haveblog
Signe
Katrine
Signe