Crumble med rabarber fra haven
Jeg er stor fan af crumblekager. De er nemme, kan varieres i det uendelige og smager guddommeligt lune med vaniljeis eller cremefraiche til. Vi vælter os stadig i rabarber, sÃ¥ naturligvis røg der et bundt i en crumble – som jeg lige kunne spise resterne af i dag:-)
Vildt lækker rabarbercrumble
200 g smør
200 g mel
200 g sukker plus lidt til rabarberne
2 tsk vaniljesukker
Nok rabarber til at dække bunden af et tærtefad.
Skær rabarberne ud i en-to cm lange stykker. Put dem i en frostpose, hæld nok sukker i posen til at rabarberen bliver dækket godt, nÃ¥r du ryster posen. Lad rabarber og sukker hygge sig i posen i en times tid – hvis du har tid;-)
Bland smør, mel, sukker og vaniljesukker sammen. Det er nemmest med fingrene. Nogle gange tilsætter jeg lidt havregryn. Det smager også godt.
Læg rabarberne i et tærtefad. Fordel dejen ovenpå i små klumper, til det dækker. Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min.
Server lun med vaniljeis eller cremefraiche.
Nyeste kommentarer
Signe
Lisbeths Haveblog
Signe
Katrine
Signe