Kage med årets først rabarber
Der er noget særligt over at stÃ¥ med Ã¥rets første rabarber i hÃ¥nden. De skyder høstsæsonen i gang i haven og smager af sol og forÃ¥r. Jeg puttede den første høst i en rabarberkage, der smagte sÃ¥ godt, at min fireÃ¥rige glemte at hun skulle tisse. “Den smager sÃ¥ godt, at jeg har tisset i bukserne,” som hun sagde. Godt sÃ¥!
Her kommer opskriften – husk at tisse af;-)
Nem rabarberkage med citron og vanilje
250 g mel
250 g sukker plus lidt ekstra til rabarberne
250 g smør
4 æg
2 1/2 tsk bagepulver
1 stang vaniljeÂ
En økocitron
Et bundt rabarber – nok til at dække bunden af en lille bradepande eller en springform
Pisk sukker og blødt smør sammen, tilsæt æg, bland mel og bagepulver i dejen. Riv citronskal af en halv citron. Det er vigtigt, at den er økologisk. Tilsæt citronskal til dejen.
Skær rabarber ud i ca. en cm lange stykker. Put dem i en plastikpose og hæld nok sukker over til at alle rabarberstykkerne bliver dækket godt af sukker, når du ryster posen. Tilsæt indholdet af en stang vanilje rørt op i lidt sukker og ryst posen godt.
Fordel rabarberne i bunden af en lille smurt bradepande eller en springform. De skal dække bunden helt. Fordel dejen ovenpå. Bag i en varm ovn på 180 grader i ca. 30 minutter.
En klat cremefraiche smager skønt til.
Rabarber til haven
Jeg ville gerne komme med en anbefaling af gode rabarbersorter. Men hvad angår rabarber er mit bedste råd at smage sig frem i omgangskredsen. Rabarber kan relativt nemt deles, så man kan få en klump fra venner eller familie. Vores rabarber kommer fra mine svigerforældre, som i tidernes morgen har fået den fra min svigermors mor i Faaborg. Det er en livskraftig sag, der giver et kæmpe udbytte, udkonkurrerer skvalderkål og smager syrligt og mega meget af rabarber.
Det er god latin højst at tage en fjerdedel af planten, nÃ¥r man høster rabarber. SÃ¥ er den parat til en ny høst en uges tid senere, hvis det er en livskraftig sort. Holder man sig til det princip, kan planten ogsÃ¥ klare, at der kommer et barn forbi og hapser en stilk i ny og næ. Husk i øvrigt at trække stilkene af planten i stedet for at skære dem af – et langt, roligt træk, sÃ¥ svupper stilken af.
Nyeste kommentarer
Signe
Lisbeths Haveblog
Signe
Katrine
Signe