Cremet suppe med jordskokker og kartofler
Den her varmende suppe med jordskokker og kartofler er det eneste rigtige at spise en kold oktoberdag som i dag. Så heldige mig, at jeg havde en rest fra aftensmaden i går til min frokost! Den er nem at lave, og den er super sund, samtidig med at den smager, som havde man hældt en halv liter fløde i.
Jordskoksuppe med kartofler
2 løg
2 fed hvidløg
1/2 kilo jordskokker
4-5 bagekartofler
1 l hønsebouillon (præcis hvor meget afhænger af størrelsen på kartofler og jordskokker)
Skær løgene i fine tern, og sauter dem i en stor gryde, til de er klare. Tilsæt finthakket hvidløg de sidste par minutter. Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i grove tern. Put dem ned i gryden til løgene. Hæld hønsebouillon over, så det dækker. Kog til kartofler og jordskokker er møre. Blend suppen med en stavblender. Hvis du er i tvivl om, om der er for meget væde, så tag noget fra og gem det. Så kan du tilsætte det, efter du har blendet, til du får den perfekte konsistens. Er suppen for tyk, koger du bare lidt ekstra bouillon og tilsætter.
Til aftensmad serverede jeg suppen med sprødstegt økobacon som knas på toppen og bruschetta til. Til frokost i dag dryppede jeg tabasco på og spiste friske ærteskud fra haven som det sprøde indslag, der klæder supper så godt. Nam nam!
12. oktober 2016 kl. 13:46
[…] ♡Har du et par fed i overskud, kan du altid bruge dem til at lave denne lækre suppe: Cremet jordskoksuppe med kartofler ♡ […]
29. marts 2017 kl. 12:26
[…] eksempel til denne nemme, sunde aftensmad: Cremet jordskoksuppe med […]