Chips af skvalderkål
Chips af skvalderkål smager af forår og kan laves på ti minutter. Resultatet er smukke, sprøde, velsmagende chips, der næsten smelter i munden.
Hvis man som jeg har lidt for rigelige mængder skvalderkål i haven, er det lidt af en revolution at opdage en opskrift med skvalderkål, der faktisk smager godt.
Skvalderkålschips skal laves af friske skud af skvalderkål – lige når bladene har foldet sig ud, og stadig er smukt glinsende og saftspændte.
Hvis du har svært ved at finde nok små planter, så pluk de større og giv dem til kaninen. I løbet af kort tid kommer der nye skud i hobetal. Sådan kan man blive ved hele foråret og sommeren.
Chips af skvalderkål
Friske skud af skvalderkål – et par store håndfulde
Olivenolie – et godt skvæt
Fint salt – et generøst drys
Pluk de friske skud af skvalderkål direkte ned i en frostpose eller lignende. Du skal ikke skylle dem, bare ryste eventuel snavs af, når du plukker bladene. De bliver mindre sprøde, hvis de er våde, når du tilbereder dem.
Hæld et ordentligt skvæt god olivenolie ned i posen til skvalderkålen. Drys salt ned til olie og kål, luk posen og ryst den godt, så olie og salt fordeler sig på bladene.
Hvor meget olie og salt du skal bruge, afhænger af, hvor mange chips du vil lave. Derfor er angivelsen af mængde ikke angivet i præcise tsk eller spsk. Går du helt kold i sjussede mål, så brug en spsk olie og en lille tsk salt. Det vigtigste er, at alle dele af bladene er dækket af olie. Det er nøglen til sprøde chips.
Spred bladene ud på en bageplade med bagepapir. De må ikke røre hinanden, så bliver de ikke sprøde.
Bag dine chips af skvalderkål i ovnen ved 200 grader uden varmluft i fem minutter.
Så nemt er det❤
Har du brug for inspiration til at holde skvalderkålen nede uden at skulle spise det, kan jeg anbefale den smukke forårsstaude bølgekronet storkenæb. Det kan du læse om, hvordan jeg gør i mit gamle indlæg: Mit smukkeste tip mod skvalderkål
Haveblogsamling
Er du nysgerrig efter hvad andre havebloggere skriver om for tiden, så hop over i min blogsamling Havebloggere.dk. Der kan du se de nyeste indlæg fra flere end 100 havebloggere. Delt op i havebloggere der fokuserer på det spiselige og på det smukke. Der er også en del udenlandske haveblogs. God læselyst!
11. april 2019 kl. 22:38
Tak for opskrift. Det lyder megagodt 🙂
Vh Lisbeth
12. april 2019 kl. 7:54
Tak – det er virkelig nemt:-)