Saftige muffins med rabarber, citron og chia
Årets første rabarber, syrlig citron og knas fra chia. Disse muffins er så lækre, at jeg bagte dem TO gange sidste weekend. Først til lørdagens afdansningsbal og bagefter til søndagens udflugt med min datters klasse. De forsvandt som dug for solen, og det kan jeg godt forstå.
Disse rabarbermuffins læner sig smagsmæssigt op ad den klassiske, engelske muffin-kombo citron og birkes. SÃ¥ har du ikke chiafrø kan du putte birkes i i stedet. Og har du ingen rabarber, sÃ¥ bag dem uden – eller med lidt blÃ¥bær i. Der er mange muligheder for at variere alt efter indholdet af køkkenskabe.
Muffins med rabarber, citron og chia
Til 12 muffins
130 g smør
130 g sukker – plus lidt til rabarberne
2 æg
1 økologisk citron
130 g hvedemel
1 lille tsk natron
1 lille tsk bagepulver
1 spsk chiafrø
to-tre stængler rabarberÂ
2 tsk vaniljesukker (eller bedre en stang vanilje, blandet med lidt sukker, det havde jeg bare ikke, da jeg bagte i weekenden)
Skær rabarber ud i skiver. Put dem i en plastikpose, dæk dem med sukker og ryst posen godt. Lad det ligge og trække, mens du rører resten af dejen sammen.
Smelt smør og pisk det sammen med sukker. Tilsæt æg og pisk.
Riv citronskal fra hele citronen i. Tilsæt derefter saft af en halv citron og rør godt.
Rør natron, bagepulver, vanilje og chiafrø ud i dit mel. Hæld det op til de andre ingredienser og rør til du har en lind dej.
Tilsæt de sukrede rabarber – lad det meste af den overskydende væde blive i posen, ellers bliver dejen for vÃ¥d. Det kan dog fikses med lidt ekstra mel.
Hæld op i muffinforme og bag 15-20 min. ved 200 grader uden varmtluft. Se til dine muffins jævnligt – alle ovne bager som bekendt forskelligt.
Pynt evt. med glasur af flormelis og ufortyndet hyldeblomstsaft. Det gjorde jeg en af dagene, jeg bagte dem i weekenden, og sødmen klædte den syrligt-søde muffin fantastisk.
Flere opskrifter med rabarber
Har du som jeg rigelige mængder rabarber i haven, kommer her et par af mine andre favoritopskrifter på lækre sager med rabarber. Enjoy!
Crumble med rabarber fra haven
En nem crumble der smager guddommeligt både lun til dessert med en klat vaniljeis og kold med cremefraiche.
Opskriften minder meget om den, jeg har brugt til at bage mine muffins efter. Her er rabarberne bare lagt nederst i en bradepande sammen med sukkerlagen og der er mindre citron og ingen chia. Det her er en virkelig lækker rabarberkage, hvis du er mere til den end til muffins!
Men den egner sig ikke til børnefingre på udflugt eller i flotte afdansningsbalskostumer, derfor lavede jeg muffinversionen😊
En god rabarbermarmelade med vanilje er lykken til en ostemad. Her er min favoritopskrift. Den er også rigtig god som fyld i en rabarberlagkage!
Nyeste kommentarer
Signe
Lisbeths Haveblog
Signe
Katrine
Signe