Rystende gode rysteribs
Hjemmelavede rysteribs er noget af det bedste, jeg ved. Og samtidig så nemt at en fireårig kan lave det helt selv. Vi spiser det som marmelade på brød, på yoghurt om morgenen (åh, lykke!) og på vaniljeis. Denne gudespise er den primære årsag til, at vi har ribs i haven.
Rystende gode rysteribs
500 g ribs
250 g sukker
– eller bare cirka halvt sÃ¥ meget sukker som du har ribs. Jeg tager det lidt pÃ¥ slump.
Skyl ribsene og rib dem for stilke. Skold et glas, der kan lukkes helt tæt. Hæld ribsene i, tilsæt sukkeret, og luk glasset. Ryst og vend glasset blidt, så ribs og sukker blandes godt. Stil det i køleskabet, og vend det lidt, hver gang du alligevel åbner lågen.
Jeg synes, det smager bedst, nÃ¥r bær og sukker har hygget sig i glasset et døgns tid. Men andre spiser allerede af bærrene efter et par timer – det er smag og behag. Rysteribsene holder sig fint mindst tre-fire dage pÃ¥ køl.
Vi har slet ikke nok i de ribs, vi selv har i haven. Ungerne tømmer busken, inden jeg nÃ¥r overhovedet at tænke pÃ¥ at fÃ¥ frosset bær ned til vinteren. Heldigvis har mine svigerforældre en ribsbusk, der giver helt vildt, og de er sÃ¥ søde at lade os fÃ¥ del i bærrene. Sidst de var pÃ¥ besøg, fik vi en hel frostboks fuld af fryseklare bær – og en ny, ekstra ribsbusk:-)
Nyeste kommentarer
Signe
Lisbeths Haveblog
Signe
Katrine
Signe